Reţeta câştigătoare: Tigaie picantă de pui cu legume - Iancu Geta

13 august 2017 13:18   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Iancu Geta. Ea va primi un aparat de vidat.

Ingrediente:

1 piept de pui, 1 ardei gras verde, 1 ardei kapia roşu, 2 cepe roşii, 2 ardei iuţi, sare, piper măcinat, curry, 150 ml ulei măsline, 300 ml sos de wok, germeni de varză şi broccoli. Puiul se taie în bucăţele mici şi se pune la prăjit în 100 ml ulei de măsline peste care aţi aruncat un praf de sare şi un praf de piper. Între timp se toacă legumele cât mai mari, după ce puiul s-a prăjit se scoate pe un şerveţel să se scurgă de ulei. Se spală bine tigaia de uleiul rămas de la pui, se pun cei 50 de ml de ulei de măsline rămas şi se călesc legumele la foc iute. Când încep să lucească puţin se adaugă sosul de wok, un praf de curry, un praf de piper şi ardeiul iute tăiat feliuţe. Se mai ţine pe foc 3-4 minute după care se adaugă bucăţile de pui. Se amestecă bine să prindă şi puiul aromele din tigaie şi se mai ţine pe foc 2-3 minute. Se serveşte simplă cu puţin sos de soia alături, ornată cu germeni de varză şi broccoli. Poftă bună!

Mai multe