Reţeta câştigătoare: Tort cu mousse de ciocolată şi fructe

1 octombrie 2018 14:46   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Maria Magdalena Florea. Ea ne-a pregătit un tort cu mousse de ciocolată şi fructe şi a câştigat un wok de la Tefal.

Ingrediente Blat Tort cu mousse de ciocolată şi fructe:

120 g unt, 120 g zahăr, 120 g ciocolată cu lapte, 2 ouă, 60 g făină, 1 linguriță praf de copt. Mousse de ciocolată albă: 200 g ciocolată albă,  400 ml smântână pentru frișcă, ½ pliculeț gelatină. Mousse de ciocolată cu lapte: 200 g ciocolată cu lapte, 400 ml smântână pentru frișcă, ½ pliculeț gelatină; Mousse de iaurt cu fructe: 300 g iaurt grecesc 10% , 200 ml smântână pentru frișcă, 300-400 g zmeură sau fructe de pădure, 1 pliculeț gelatină.

Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolată şi fructe:

Untul se mixează cu zahărul, se adaugă ouăle, ciocolata topită (la microunde) și faina amestecată cu praful de copt. Se dă la cuptor aproximativ 20-25 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Se pune blatul pe o tavă și se montează inelul detașabil. Amblele creme de ciocolată se prepară la fel: ciocolata se topește cu 50 ml de smântână, gelatina se hidratează în 50 ml apă și se adaugă peste ciocolată. Restul de 350 ml de frișcă se mixează și se amestecă cu ciocolata răcită. Crema se pune peste blat și se dă la frigider cât timp se pregătește următorul mousse de ciocolată. Pentru mousse-ul din fructe, se face un sos din fructele fierte cu 3-4 linguri de zahăr și sucul de la o jumătate de lămâie. Gelatina se hidratează, se incalzeste (fara sa fiarba) și se adaugă în sosul de fructe. Frișca se mixează și se amestecă cu iaurtul și sosul de fructe (oprește câteva linguri pentru ornat). Se pune crema peste cea de ciocolată, se marmorează cu sosul păstrat și se dă la frigider câteva ore.

Mai multe