Rețeta câștigătoare: Tort la rece cu zmeură - Emanuela Claudia Biriș

4 decembrie 2017 12:19   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Emanuela Claudia Biriş. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

Blat: 

3 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

3 linguri apă

un praf de sare

1/2 linguriță praf de copt

Crema:

13 linguri zahăr

750 g iaurt

40 g gelatină fin mărunțită (4 pacheţele)

500 ml frișcă lichidă

1 kg zmeură

Mod de preparare:

Blat: Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul, se adaugă pe rând, apă, apoi gălbenușurile. Făina amestecată cu praful de sare și praful de copt se adaugă la cele de mai sus. Se coace blatul într-o tavă rotundă cu pereții detaşabili pentru aproximativ 30 de minute, la 180 grade. Se lasă la răcit, timp în care se pregătește crema. Pentru început, se bate frișca foarte bine. Într-o cratiță se amestecă iaurtul cu cele 13 linguri de zahăr. După ce zahărul s-a topit, cratița se pune pe foc foarte puțin, până când iaurtul se încălzește, aproximativ 4-5 minute. Se adaugă gelatina fin mărunțită, amestecând mereu. Se ia de pe foc și se amestecă până când iaurtul este complet rece. În acest moment se unesc cele două: frișca bătută și iaurtul, folosind mixerul la viteză mică. La final, se adaugă zmeură. Se toarnă peste blatul aflat în tavă cu pereții detaşabili și se dă la rece pentru minimum 5 ore, sau chiar peste noapte. Se scot pereții detaşabili, iar tortul se așază pe un platou și este gata pentru servire! Zmeura poate fi înlocuită și cu alte fructe (căpșuni, piersici, caise, mure). Poftă bună!

Mai multe