Reţeta câştigătoare:Iepure cu vegetale şi smântână - Cristina Pană

16 mai 2016 12:18   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Cristina Iuliana Pană. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

un iepure (fără cap, circa 1.200 grame), o tijă praz, un ardei kapia, 200 grame morcovi baby, o legătură leurdă, o legătură pătrunjel verde, sare de mare cu rozmarin, busuioc, cimbru (o linguriţă), piper roşu, alb şi negru (½ linguriță), 2 linguri boia de ardei dulce, 2 foi de dafin, smântână de gătit (circa 200 ml), 3 linguri amidon din porumb, 2-3 linguri pastă de roşii;

Mod de preparare:

Iepurele se spală, apoi se porționează. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de iepure, se adaugă prazul rondele, ardeiul kapia rondele, leurda și pătrunjelul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, circa 60 de minute, la foc mic în cuptor. Amidonul se dezleagă, adică se amestecă cu pasta de roșii și smântâna lichidă, până ce se obține un lichid omogen, apoi se adaugă peste carnea de iepure, lăsându-se la gătit circa 15 minute, în cuptor. Acest fel de mâncare principal se servește cu paste. Sățios, savuros și fără colesterol. Poftă bună!

Mai multe