Rețeta de brioșe cu ciocolată a Adinei Halas: „O delicioșenie”
Adina Halas și-a luat în serios pasiunea pentru gătit, iar blogul ei abundă de rețete delicioase. După pandișpan cu vișine, tartă cu fructe de pădure și cremă de vanilie sau pancakes cu cremă de ciocolată, acum a venit rândul brioșelor. A făcut unele cu mai multe tipuri de cremă de ciocolată, iar rezultatul – „o delicioșenie”, după cum a declarat.
Ingredientele pentru aproximativ 8 brioșe mari sau 12 medii:
• 250 g făină
• 150 g zahar
• un plic zahăr vanilinat
• 60 ml ulei
• 180 ml lapte
• un ou
• un plic praf de copt
• o fiolă esență de migdale
• zahăr pudră (opțional)
• o linguriță cu vârf de cremă de ciocolată. „Eu am folosit cremă de ciocolată cu alune, cremă de cocos, cremă de ciocolată albă și cremă duo de ciocolată”, spune Adina Halas.
Mod de preparare
Amestecăm într-un bol ingredientele uscate: făina, zahărul și praful de copt. În alt bol batem cu un tel oul, apoi adaugăm laptele, uleiul și esența de vanilie. Turnăm treptat amestecul lichid peste cel solid. Amestecăm până la omogenizare. Turnăm compoziția fie în recipiente speciale de aluminiu pe care le așezăm într-o tavă normală, fie punem hartiuțe pentru brioșe într-o tavă specială. Se pune compoziția pe 3/4 în fiecare recipient. Cu o linguriță, punem cremă de ciocolată pe fiecare brioșă, în mijloc. Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem aproximativ 30 min, la 170 de grade, explică vedeta, pe blogul ei. După ce se răcesc, se presară zahărul pudră pe deasupra.