Rețeta de bulion a lui Radu Anton Roman. Ai nevoie de doar două ingrediente
Toamna, gospodinele își pun cămările la punct, iar din ele nu lipsește bulionul. Deși este ușor de făcut, acest preparat necesită migală și timp. Printre rețetele regretatului Radu Anton Roman se regăsește și cea de bulion tradițional, un ingredient de bază în preparatele românești.
În cartea care l-a consacrat, „Bucate, vinuri şi obiceiuri Româneşti”, Radu Anton Roman le propune bucătarilor o reţetă tradiţională de preparare a bulionului.
- 20 de kilograme de roşii coapte
- O ceaşcă de sare
Mod de preparare bulion
Potrivit Lui Radu Anton Roman, prepararea este destul de simplă. Roşiile se taie în bucăţi şi se trec printr-o sită specială, care se mai găseşte în magazine. Pulpa obţinută se pune la fiert, se adaugă seara și se ține pe foc până când preparatul capătă aspectul unei paste. După ce s-a răcit se toarnă în sticle sau borcane şi se aşază în cămară.