Rețeta de clătite-curcubeu a Andreei Bănică. Arată super!

13 august 2020 11:13   Rețete
Ultima actualizare:

Andreea Bănică recunoaște că nu prea obișnuiește să facă dulciuri, însă azi a încercat ceva absolut minunat – clătite. Dar nu din cele obișnuite, ci clătite-curcubeu. Le-a ornat cu fructe de pădure și sirop de arțar, iar soțul și fiul ei, Noah, au dat năvală. Rețeta postată pe paginile ei de socializare a primit, în doar o oră, mii de aprecieri.

Pentru această rețetă, artista a folosit: 200 g de făină, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță de praf de copt și una de ulei, 250 ml lapte de cocos, două ouă, esență de vanilie și coloranți alimentari. Nu a pus deloc zahăr, căci a îndulcit la final „turnulețul multicolor” cu sirop de arțar. „Abia aștept să-i văd reacția lui Noah, pentru că nu voi folosi zahăr, așa că are voie și el. Dar cel mai fericit, vă spun sigur, o să fie mister Lucian. Într-adevăr, soțul abia se mai putea opri din mâncat și aproape că a uitat să împartă cu cel mic.

Pentru această rețetă de clătite americane colorate a amestecat mai întâi ingredientele uscate: făina, bicarbonatul și praful de copt. Într-un alt vas a bătut gălbenușurile de ou cu laptele de cocos și esența de vanilie, a adăugat în ploaie făina, apoi a încorporat și albușul bătut spumă separat, cu mișcări ușoare, de jos în sus. Aluatul rezultat este mai gros decât cel de la clătitele clasice. L-a împărțit în 6 boluri, iar în fiecare a pus câteva picături de colorant alimentar: roșu, albastru, galben, verde... A prăjit în tigaie, pe rând, aluat din fiecare bol, a decorat clătitele cu zmeură, afine și sirop de arțar, iar rezultatul – pe cât de arătos, pe atât de gustos.

Mai multe