Reţeta de la cititori: Ruladă cu cremă şi glazură de ciocolată- Cojan Clementina
Ingrediente:Pentru blat: 5 ouă, 120 g zahăr, 5 linguri apă, 1 plic zahăr vanilinat bourbon, 100 g făină, 3 linguri cacao, 1/2 plic praf de copt, 1 lingură cu vârf amidon alimentar, un praf de sare. Pentru cremă: 120 g zahăr, 2 linguri miere, 250 ml frişcă lichidă, 10 g unt, 50 g ciocolată, 2 plicuri zahăr vanilinat bourbon. Pentru glazură: 75 g ciocolată menaj.
Mod de preparare:Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Batem albuşurile spumă. Amestecăm gălbenuşurile cu zahărul, apa, zahărul vanilinat. Punem totul peste albuşuri, adăugăm cacao, praful de copt şi făina în ploaie. Punem compoziţia în tava unsă şi tapetată cu făină şi îl dăm la cuptor pentru 20-25 minute.
Pregatim crema. Batem 200 ml frişcă, până se întăreşte. Punem un castron cu apă pe foc şi în acesta un castron mai mic în care punem ciocolata la topit. Caramelizăm zahărul, adăugăm mierea, adăugăm untul şi amestecăm. Adăugăm restul de frişcă. Adăugăm amestecul în ploaie peste frişca bătută şi amestecăm continuu. Adăugăm ciocolata topită şi continuăm să amestecăm până omogenizăm tot amestecul.
Foaia de ruladă coaptă o răsturnăm peste un prosop udat cu apă şi presărat cu zahăr şi o rulăm, după ce s-a răcit întindem crema şi o rulăm. Topim ciocolata menaj şi glazurăm rulada. O dăm la frigider pentru 2 ore, apoi o tăiem felii.
Poftă bună!