Reţetă grecească de plăcintă cu spanac

1 iulie 2015 16:31   Rețete
Ultima actualizare:

Astăzi vom pregăti o reţetă grecească de plăcintă cu spanac. Este tare gustoasă şi se poate servi atât rece cât şi caldă. Dacă nu aveţi spanac prin grădină, daţi o fugă la piaţă. Nu vă speriaţi, nu veţi petrece mai mult de o oră în bucătărie. Spor la gătit!

  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 2-3 legături pătrunjel
  • 1 lingură de făină
  • 3 linguri pesmet
  • 8 foi de plăcintă
  • 2 cepe
  • 1,2-1,5 kg spanac
  • 2-3 linguri smântână
  • 50 ml ulei de măsline
  • 4 ouă
  • 250-300 g brânzeturi (caşcaval + telemea de oaie + brânză de vaci)
  • 2 linguriţe baza pentru mâncăruri
  • 1 linguriţă oregano
  • 1/2 peperoni (opţional)
  • 1 linguriţă de piper

Reţetă grecească de plăcintă cu spanac: MOD DE PREPARARE

Acum să vă arătăm care sunt paşii pentru această reţetă grecească de plăcintă cu spanac. Spălaţi spanacul în mai multe ape. Curăţaţi cepele şi puneţi-le la călit într-o oală mai mare, în 30 ml ulei. După câteva minute adăugaţi spanacul tocat mai mare. Adăugaţi peperoni tocat, baza pentru mâncăruri, oregano. Lăsaţi la călit la foc mic 10-15 minute până scade aproape de tot zeamă pe care o lasă. Luaţi oala de pe foc şi presăraţi pesmetul.

Secretul pentru această reţetă grecească de plăcintă cu spanac este să radeţi seperat brânza şi caşcavalul, apoi amestecaţi cu brânza de vaci, cu piperul, făina, ouăle şi pătrunjelul tocat. Adăugaţi smântână şi omogenizati compoziţia. După ce se răcoreşte puţin spanacul turnaţi compoziţia de brânză deasupra şi amestecaţi uşor. Puneţi într-o tavă mai înaltă patru foi de plăcintă suprapuse unse bine între ele şi dedesubt cu ulei de măsline, având grijă să acoperiţi şi marginile tăvii, scrie gustos.ro.  

Turnaţi compoziţia, apoi acoperiţi cu celelalte foi de plăcinte, unse bine între ele, apoi închideţi marginile plăcintei întorcând foile la capete şi decoraţi cu resturi de foaie de plăcintă fărâmiţate, pe margini, pătrunjel şi frunze de spanac. Daţi tava la cuptorul preîncălzit la foc mic 20-25 minute (150 grade Celsius) apoi măriţi focul la mediu (~180 grade Celsius) şi mai lăsaţi 15 minute să se rumeneasca frumos deasupra. Această reţetă grecească de plăcintă cu spanac va fi adorată de întreaga familie. Poftă bună!

Mai multe