Rețetă rapidă și delicioasă: Pizza rulată
Margherita, țărănească, quattro formaggi, quattro stagioni sau chiar vegană, cu blat puifos, moale sau subțire și crocant, pizza este pe gustul tututor. Iată că se face și rulată, ca un fel de plăcintă, însă i se spune pizza Stromboli.
Ingrediente Pizza rulată:
1 foaie aluat de pizza (400 g)
100 g sos de roşii
150 g şuncă feliată
150 g caşcaval feliat
1-2 crenguţe busuioc, opţional
sare
piper
1-2 linguri ulei de măsline
1 gălbenuş, pentru uns
seminţe de susan, pentru decor.
Preparare Pizza rulată:
Ungi foaia de aluat de pizza cu sos de roşii, o stropeşti cu ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi, dacă doreşti, pui din loc în loc frunze de busuioc proaspăt. Aşezi pe toată suprafaţa felii de şuncă, apoi felii de caşcaval, rulezi şi sigilezi capetele. Ungi rulada cu gălbenuş, presari seminţe de susan şi o pui într-o tavă cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit şi coci la 200 °C, 20-30 de minute, până se rumeneşte Laşi la răcorit 5 minute, feliezi şi serveşti pizza rulată (Stromboli).