Rețetă țărănească

25 iulie 2014 19:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente 900 g cartofi 1 ceapă potrivită 2 căţei de usturoi pătrunjel verde 50 g unt 1 lingură de zahăr sare 300 g telemea de oi piper

Preparare

Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti cu puţin unt până se înmoaie şi devin aurii. Le laşi deoparte până când este gata piureul de cartofi.Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare şi o lingură de zahăr. După ce s-au fiert, îi strecori, păstrând zeama.Îi zdrobeşti cu presa de piure, îi amesteci cu unt, diluezi cu puţină zeamă în care au fiert cartofii. Adaugi ceapa, usturoiul, brânză rasă, sare, piper şi pătrunjelul tocat mărunt. Amesteci uşor şi serveşti cald decorat cu pătrunjel.

Mai multe