Reţete de la câştigători: Pastă de ardei kapia – Camelia Kawadri

20 octombrie 2013 10:05   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare1. Spălaţi şi curăţaţi ardeii.2. Daţi ardeii kapia prin maşina de tocat sau îi puteţi mixa în robotul de bucătărie.3. Adăugaţi sarea şi puneţi ardeiul într-o oală (de preferat una care ştiţi că nu lipeşte). Lăsaţi să fiarbă la foc mic până se evaporă toată apa. Amestecaţi constant pentru a nu se lipi.4. Când apa s-a evaporat, adăugaţi piperul şi foile de dafin. Mai lăsaţi pe foc 5-10 minute să fiarbă împreună, apoi scoateţi foile de dafin. Dacă doriţi puteţi adăuga 1-2 aspirine sau puţin conservant.5. Puneţi pasta de ardei fierbinte în borcane sterilizate pe care le închideţi etanş (recomand borcane mici). Păstraţi borcanele învelite în pături 1-2 zile, până se răcesc complet.6. Depozitaţi borcanele într-un loc răcoros şi uscat.După ce desfaceţi borcanele, păstraţi-le la frigider.

Mai multe