Reţete de la cititori: Ardei umplut cu carne de porc şi afumătură – Baran Diana
Ingrediente: 600 gr carne tocată de porc, 100 gr afumătură, 2 roşii, 100 gr orez, 8 bucăţi ardei gras, pastă de roşii, 1 ou, foi dafin, sare, piper, secretul gustului cu găină, borş magi.
Preparare: Se pune carnea tocată într-un bol peste care se adaugă 100 gr orez, 2 linguri pastă roşii, oul, sare, piper, vegeta. Se amestecă toate aceste ingrediente şi se introduc în ardeiul gras, spălat în prealabil. După ce am terminat de umplut ardeii, tăiem roşiile felii şi acoperim golul lăsat în ardei (după ce a fost spălat şi curăţat de seminţe). Capacele de roşii ajută în momentul în care punem ardeiul la fiert, pentru a nu “fugi” carnea prin oală, dar şi pentru aspect. Se pune ardeiul în oală, se adaugă apa, până când ardeii sunt acoperiţi. În oala se mai pun foi de dafin, câteva boabe de piper şi afumătura tăiată în bucăţele. Se serveşte cu smântână.