Reţete de la cititori: Aripioare picante învelite în bacon - Aluculesei Brînduşa

23 martie 2015 11:20   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente:
  • -1 kg.aripioare, secţionate fără vârfuri,
  • -2 cutii bacon (150 gr.x2)
  • -1 linguriţă boia de ardei  iute,
  • -1 linguriţă de boia de ardei dulce,
  • -1 linguriţă condimente pentru pui,
  • -1 linguriţă sare,
  • -100 ml vin învechit,
  • -50 ml. ulei,
  • -2 cepe.

Mod de preparare

Într-un castron se pune boia de ardei iute, condimentele de pui , sare, vinul şi se omogenizează. Adăugăm peste compoziţie aripioarele şi le amestecăm cu această compoziţie, apoi le rulăm una câte în felii fine de bacon, după care le punem într-o tavă în care am turnat un pic de ulei şi am presurat boia de ardei dulce. După ce terminăm de învelit aripioarele în bacon le aşezăm în tavă , stropim cu boia de ardei dulce, stropim cu puţin vin învechit şi cu ulei din belşug. Adăugăm ceapa tăiată şi dăm tava la cuptor, din când în când mai luăm cu lingură ulei din tavă şi stropim aripioarele să se rumenească frumos. Când sunt gata se servesc cu pepene roşu murat şi cu mămăliguţă caldă. Poftă bună!

Mai multe