Reţete de la cititori: Biscuiţi cu glazură şi cocos – Florina Nistor
Ingrediente
- 150 g unt (temperatura camerei)
- 75 g zahăr praf
- 1 ou mare
- 225 g făină
- 1 linguriţă rasă praf copt
- puţină sare
- arome (eu am pus vanilie)
- ciocolată bobiţe decor (sau alune, nuci, cireşe, vişine, etc)
- ciocolată pt glazură (100 gr)
Mod de preparare
Amestecăm untul cu zahărul (iniţial cu o lingură de lemn) apoi cu mixerul până rezultă o cremă compactă şi fină. Adăugăm oul şi aromele şi mixăm până la omogenizare. Amestecăm făina cu praful de copt, îl adăugăm în compoziţia precedentă şi amestecăm cu o lingură sau chiar cu mixerul până la omogenizarea completă şi îl lăsăm la frigider pentru o oră. Formăm biluţe cât o nucă şi le aşezăm într-o tavă tapetată doar cu hârtie de copt. Presăm uşor fiecare biluţă cu furculiţa şi punem ca moţ o bobiţă de ciocolată sau o vişină din vişinata. Coacem delicioşii biscuiţi în cuptorul încins la 200°C, pentru 5-10 minute maxim. Îi lăsăm să se răcească în tavă.
Glazură: Topim ciocolată la bain marie, luăm pe rând câte un biscuit şi îl înmuiem pe o parte în ciocolată (vasul cu ciocolată să fie în permanantă cu fundul în apă clocotită). Îi aşezăm pe un grătar să se scurgă. După ce am înmuiat toţi biscuiţii în ciocolată începem şi îi trecem prin nucă de cocos. Îi punem înapoi pe grătar şi îi lăsăm până când se întăreşte ciocolata, după care îi mutăm pe un platou. Sunt delicioşi şi se pot păstra şi 2 săptămâni într-o cutie cu capac. Poftă bună!