Reţete de la cititori: Biscuiţi cu lavandă şi lămâie – Amalia Goleanu

13 martie 2014 8:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 150 g unt la temperatura camerei, 100 g zahăr, 2 ouă, jumătate linguriţă coajă rasă de lămâie, 4 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă flori de lavandă, 10 g praf de copt (1 pliculeţ), 1 lingură lapte, 250 g făină (sau mai mult, în funcţie de cât cere compoziţia), un vărf de cuţit sare.

Preparare:

Frecăm untul cu zahărul într-un castron. După ce zahărul se topeşte, se adaugă ouăle, coaja de lămâie, sucul de lămâie, laptele şi lavanda şi amestecăm. Urmează apoi să se adauge ingredientele uscate. Se amestecă totul bine şi se mai adaugă făină dacă aluatul este prea moale. Compoziţia astfel obţinută se dă la frigider să se odihnească pentru 30 de minute.

După aceasta, într-o tavă tapetată sau acoperită cu hârtie de copt se aşează biscuiţii formaţi cu o linguriţă din compoziţia din castron.Se dau la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.

Mai multe