Reţete de la cititori: Biscuiţi - Elena Angheluţă

28 aprilie 2014 7:42   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 125 g de margarină, 1 lingură de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 2 linguriţe esenţă de vanilie, 1 lingură de lapte, 200 g de făină, 1 linguriţă praf de copt, un praf de sare.

Pentru decor: 2 tablete de ciocolată albă, 1 linguriţă colorant alimentar roşu, 1 lingură de lapte şi creioane pentru decor sidefate de la dr. Oetker.

Preparare

Margarina o vom scoate din frigider cu ceva timp înainte să ne apucăm de făcut aluatul. Într-un bol vom pune untul cu lingura de zahăr şi  pliculeţul de zahăr vanilat îl vom freca până credem că e zahărul topit după care adăugăm esenţa, făina şi praful de copt pe care îl vom stinge cu lingura de lapte, amestecăm bine toate ingredientele vom scoate aluatul pe masa de lucru şi frământăm până nu se mai lipeşte de mâini.

Trebuie să ne iasă ca un aluat de tarte. Dacă credeţi că mai trebuie făină mai adăugaţi un praf. Când coca e gata o punem în folie şi o dăm la frigider pentru o oră.

Vom scoate aluatul, presărăm puţină făină pe masa de lucru, întindem uşor să nu fie foaia nici prea groasă, însă nici subţirică, să fie medie cu forma de biscuiţi începem să decupăm aluatul, aşezăm biscuiţii pe tava de copt, eu pun mereu hârtie de copt. Încălzim cuptorul şi băgăm biscuiţii nu mai mult de 10-12 minute. Procedăm aşa până terminăm de copt din toată compoziţia.

Cât timp se răcesc biscuiţii ne vom ocupa de ciocolata pe care o rupem bucăele mici, o punem într-un bol cu lingura de lapte şi o dăm la microunde preţ de câteva secunde, o scoatem şi cu o spatulă amestecăm bine până se topeşte toată ciocolata. Adăugăm colorantul şi îl încorporăm bine. Trecem fiecare biscuite prin ciocolată şi îi vom lăsa peste noapte să se întărească bine ciocolata. La final ne jucăm cu creioanele de la dr. Oetker cum dorim noi. Poftă bună!

Mai multe