Reţete de la cititori: Bomboane de cicolată cu fructe de pădure - Aneta Frunză
Preparare: Într-un vas se bat ouăle întregi cu zahărul, până devine o cremă. Se adaugă uleiul în fir subţire, mixând continuu, apoi se adaugă iaurtul. Făina amestecată cu cacao, praful de copt şi sarea, se adaugă la amestecul de ouă. Se mixează bine şi se adaugă coaja rasă de lămâie şi esenţa de rom. Tot amestecul l-am pus într-o formă mare de brioşă, unsă cu unt şi tapetată cu făină şi am dat-o la cuptorul de dinainte încins, cam 35-40 de minute.Îl lăsăm la răcit şi vom pregăti bomboanele de ciocolată. Pentru „coji" avem nevoie doar de ciocolată menaj şi hârtiuţe de bomboane. Topim ciocolata la baie de aburi, punem în hârtiuţe şi cu mişcări circulare, le îmbrăcăm în ciocolată.
Le lăsăm să se întărească ciocolata şi vom pregăti jeleul de fructe de pădure. Punem gelatina la rehidratat după instrucţiunile de pe plic. Fructele de pădure le amestecăm cu zahărul şi le punem pe foc mediu, amestecând uşor, până se topeşte zahărul. Când zahărul s-a topit, adăugăm gelatina. Amestecăm iarăşi, fără să fiarbă, până se dizolvă şi gelatina. Oprim apoi focul şi lăsăm amestecul să se răcească. Când aproape începe să se închege, umplem cojile de ciocolată, nu chiar până sus, să avem loc să punem ciocolata albă.Dăm la rece. După ce jeleul s-a întărit, le acoperim pe fiecare cu ciocolată.
Bomboanele astea am vrut să arate ca nişte trandafiraşi, aşa că am făcut o cremă.Untul la temperatura camerei se mixează cu zahărul până devine cremos, adăugăm gălbenuşul, mixăm şi apoi punem colorantul şi esenţa de vanilie. Mixăm energic, până avem o cremă pufoasa şi dăm la rece. După ce crema a stat cam o oră la rece, punem într-un pos cu vârf stelat şi decorăm bomboanele.Pentru a face buchetul de trandafiri, am decorat checul cu ciocolată albă şi l-am împachetat în hârtie roşie. Bomboanele le-am înfipt, uşor în scobitori şi le-am ataşat pe chec. Prin congelator aveam şi câteva vişine de anul trecut, aşa că le-am îmbrăcat în ciocolată albă şi am mai decorat câteva bomboane.