Reţete de la cititori: Brioşe cu smântână – Antici Gabriela

12 decembrie 2014 11:10   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 200 g făină, 150 g margarină, 150 g zahăr, 1 esenţă rom, 2-3 linguri cacao, 5 linguri smântână, 3 ouă, 1 plic praf de copt. Decor: smântână, zahăr, bombonele decorative.

Preparare: Mixăm margarina cu zahărul până se topeşte. Adăugăm ouăle mixate cu cacao şi esenţă. În timp ce mixăm crema mai adăugăm câte o lingură de făină ca să nu se lase aluatul. Adăugăm smântâna, mixăm iar la final adăugăm plicul de praf de copt amestecat cu restul de făină. Ungem formele de brioşe cu unt şi le umplem 3/4. Dăm la cuptorul preîncălzit până trece testul cu scobitoarea. Le lăsăm să se răcească. Mixâm smântâna cu zahărul până devine o cremă consistentă (circa 10 minute) şi dăm la frigider până se răcesc brioşele. Decoram brioşele cu frişcă şi cu bombonele 

Mai multe