Rețete de la cititori: Brioșe picante – Ursan Anișoara

24 august 2014 12:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente(ptr cca 10 bucăți): 200 g făina,150 g brânză proaspătă de vaci,130 g cașcaval ras, 5 ouă, 4 linguri ulei de măsline, 2 lingurițe rase de praf de copt, un cartof mare, sare, piper, un ardei iute

Preparare: Se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc. Gălbenusurile se mixează cu uleiul de măsline, cartoful fiert și pasat, cu brânzică și cașcavalalul ras. Se adaugă si ardeiul iute tocat fin după ce a fost curățat de nervuri și seminte. Se amestecă albușurile cu amestecul de gălbenușuri și se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Se potrivește dupa gust de sare și piper. Se ung forme de brioșe, se pune câte o lingură de amestec în fiecare formă apoi se dau la copt ccca 20 minute. Se servesc calde sau reci.

Poftă bună!

Mai multe