Rețete de la cititori: Budincă de broccoli cu brânză ceddar

21 noiembrie 2018 12:57   Rețete
Ultima actualizare:

Maria Otilia Dinu ne-a pregătit budincă de broccoli cu brânză ceddar

Ingrediente:

500 g broccoli congelat5 oua150 ceddar2 linguri smântână100 g migdale5 linguri pesmet150 ml lapte1/2 linguriță praf de copt1 lingura mare de unt1 lingura de uleisarepiperunt, pentru uns tavapudră de usturoi

Mod de preparare

Înainte de toate preîncălzim cuptorul. Tocăm în așchii lungi migdalele și le coacem pe tigaie până se rumenesc bine. Le punem la răcit. Într-un vas punem untul și uleiul împreună, ca să nu se ardă untul, adaugăm cele 500 g broccoli și acoperim. Lăsăm la foc pâna se înmoaie bine, amestecând un pic în el. Lăsăm fără capac să scadă apa. Punem și acesta la răcit. Separam gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă, adăugând un pic de sare. Frecăm gălbenușurile cu smântâna, răzuim brânza ceddar și punem peste. Adăugăm apoi albușurile bătute spumă, jumătate din cantitatea de migdale tocate și rumenite, pesmetul și amestecăm bine. Adăugăm și praful de copt, iar la final încorporăm bine laptele. Când e totul ca o cremă, adăugăm și broccoli. Punem sare și piper, după gust. Ungem vasul de copt cu puțin unt, adăgam compoziția și deasupra presurăm cu așchii de migdale rumene. Dăm la cuptor până capătă o crustă aurie. Lăsăm în cuptor la răcit. Se poate consuma și rece și caldă. Poftă bună!

Mai multe