Retete de la cititori: Budinca de orez cu mere / Daniela Stingaciu

24 februarie 2013 15:10   Rețete
Ultima actualizare:

Mod preparareÎntr-o oală punem la fiert laptele cu orezul spălat. Adăugăm puţină sare şi fierbem la foc scăzut până începe orezul să se înmoaie şi începe să se şi îngroaşe. În acest moment luăm de pe foc şi acoperim oala cu capac. Lăsăm acoperit până absoarbe orezul întreaga cantitate de lapte şi apoi descoperim puţin pentru a grăbi răcirea.În acest timp frecăm gălbenuşurile cu zahărul tos, zahărul vanilat şi scorţişoara. Când orezul nu mai are o temperatură ridicată încât să se coaguleze gălbenuşurile, adăugăm amestecul de gălbenuşuri şi zahăr şi amestecăm uşor cât să le încorporăm în masa de orez.Merele se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare; partea care feliază.Albuşurile se bat spumă cu un vârf de sare.Luăm o formă de ceramică, mai mică sau mai mare şi o ungem cu unt apoi o presărăm cu zahăr tos. Tapetăm şi pereţii vasului cu zahăr. În general folosesc forme individuale care acoperite cu folie alimentară rezistă la frigider şi câteva zile. Aşezăm în forma unsă un rând de mere şi apoi pe celelalte le încorporăm în amestecul de orez cu ouă. Amestecăm uşor şi la final adăugăm albuşurile bătute spumă. Turnăm orezul peste mere şi nivelăm frumos. Dăm în cuptorul încins la 180°C până începe să se rumenească.Servim cald, presărat cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Mai multe