Reţete de la cititori: Budincă de peşte cu cartofi dulci - Diana Szocs

20 iunie 2014 12:57   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 kg peşte file (orice peşte alb), 2 cartofi dulci, ţelină verde (Apio), 1 căţel usturoi, 200 ml smântână, 2 ouă, 175 g caşcaval ras, sare roz de Hymalaia, 1 linguriţă harissa, 100 g unt.

Preparare

Am spălat, curăţat şi uscat peştele şi pentru că, deşi era file, avea destule oase mari pe care eu nu am reuşit să le scot, am decis să rumenesc un pic peştele în unt, pentru a-i înmuia puţin carnea şi pentru a putea mai uşor să scot oasele.

Într-o oală am pus apă cu sare la foc şi am fiert acolo cartofii dulci tăiaţi rondele, i-am fiert până când s-au înmuiat puţin dar nu complet. Apoi i-am pus într-o strecurătoare şi i-am lăsat să se scurgă bine.

După ce am rumenit uşor peştele, l-am curăţat de piele şi oase, apoi l-am desfăcut în bucăţi mai mici. Într-un vas de yena am pus un strat de rondele de cartofi, un strat de caşcaval ras, apoi peştele, iarăşi un strat de rondele de cartofi, ţelina apio călită în unt cu usturoi harissa şi sare de Hymalaia şi la sfârşit am adăugat cele 2 ouă bîtute bine şi amestecate cu smântâna şi încă un strat de caşcaval ras.

Am lăsat tava la cuptor aproximativ 30 minute până când cartofii şi caşcavalul de deasupra s-au rumenit frumos.

Noi am servit această budincă de peşte cu cartofi dulci alături de o salată răcoroasă, cu avocado, lămâie, radicchio şi câteva bucăţi de Apio.

Poftă bună!

Mai multe