Reţete de la cititori: Budincă de vanilie (de casă) cu căpşuni - Daniela Andrei

11 august 2014 13:03   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru budincă avem nevoie de: 500 ml lapte 120 g zahăr 75 g amidon un praf de scorţişoară 5 gălbenuşuri de ou 1 baton de vanilie sau esenţe de vanilie

Pentru ornat:

căpşuni întregicăpşuni pasate

Mod de preparare: Se fierbe laptele împreună cu esenţele, scorţişoara, zahărul şi batonul de vanilie.  3-4 linguri de lapte cald  le amestecăm cu făina şi cu gălbenuşurile de ou, până când capătă consistenţa, după care, compoziţia obţinută o adăugăm în laptele fierbinte, amestecând continuu, având grijă să nu se ardă. O turnăm apoi în formele dorite şi o lăsăm să se răcească. O servim cu sos de căpşuni!Poftă bună!

Mai multe