Reţete de la cititori: Buseuri cu dovleac – Marius Stănescu

26 august 2015 12:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

-          dovleac

-          foi de plăcintă subţiri

-          zahăr

-          scorţişoară

-          ulei

-          un cub de unt

Mod de preparare

Se pregăteşte dovleacul astfel: se curaţă de coajă şi de sâmburi, se dă pe răzătoare şi se scurge de zeamă. Se pune pe foc într-o cratiţă în care s-a pus cubul de unt. Se adaugă zahăr după gust, se lasă la distuit, apoi se pune scorţişoară şi se trage cratiţa de pe foc. Pe o planşă de lemn se pune o foaie subţire de plăcintă, se unge cu ulei, se pune a două foaie deasupra se unge şi ea cu ulei şi apoi încă o foaie care se unge şi ea cu ulei. Se taie foile pe jumătate pe lung, iar apoi pe prima jumătate se adaugă dovleacul pregătit, se rulează ca şi sarmalele îndoindu-se marginile ca să nu iasă umplutură (dintr-o jumătate de foaie ies cam 3 buseuri). Se aşează într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. La fel se procedează şi cu restul dovleacului şi al foilor. Se dă tava la cuptor până se rumeneşte. Buseurile obţinute se pudrează cu zahăr pudră.

Mai multe