Reţete de la cititori: Cannelloni cu carne tocată – Viorica Trică
Ingrediente: 30 tuburi cannelloni, 600 g carne tocată amestec, 300 g caşcaval, 2 ouă, 5 căţei de usturoi, 1 ceapă, 4 linguri bulion, 4 linguri ulei de măsline, 4 linguri vin alb, 1 cutie roşii decojite, 1 linguriţă rozmarin, sare, piper, busuioc, unt.
Preparare
Se pune uleiul de măsline într-o tigaie mai adâncă, se adaugă ceapa tocată şi usturoiul tocat mărunt şi se lasă câteva minute până se înmoaie. Se adaugă rozmarinul şi carnea tocată şi se amestecă continuu să nu se lipească. Se lasă să se călească câteva minute, după care se adaugă vinul, se sărează şi se piperează, apoi se adaugă bulionul şi se lasă să scadă. Se adaugă roşiile decojite date prin blender şi se lasă la fiert până scade. Caşcavalul se rade şi jumătate din cantitate se adaugă peste compoziţie, amestecat cu ouăle bătute. Se omogenizează bine compoziţia şi se lasă 15 minute să se răcească. Canneloni se fierb foarte puţin şi apoi se umplu fiecare cu compoziţia de carne. Se unge o tavă neaderentă sau un vas termorezistent cu unt, se aşează pe rând cannelloni şi deasupra se toarnă sos de roşii şi se bagă tava la cuptor pentru 30 de minute, apoi se scoate şi se presară deasupra busuioc şi restul de caşcaval ras şi se mai lasă 15 minute la cuptor. Rulourile cannelonni se servesc calde, cu o lingură de smântână.