Reţete de la cititori: Cartofi cu sos de ciuperci – Cornea Laurenţa

1 iulie 2015 14:48   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • Piure
  • 5 cartofi
  • 1 lingură margarină
  • 2 cuburi brânză topită
  • sare
  • piper
  • Sos de ciuperci
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 1 legătură leurdă
  • 300 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 ceaşcă apă
  • caşcaval

Mod de preparare

Curăţăm cartofIi, îi spălăm, îi tăiem cuburi şi îi fierbem în apă cu sare. Îi scurgem puţin de apă, îi pisăm după care adăugăm sare, piper, margarină, brânză şi amestecăm bine.

Topim untul şi adăugăm ceapa tocată, lăsăm să se calească puţin după care adăugăm leurdă şi mai lăsăm să se căleaacă puţin, adăugăm ciupercile tocate, sare, piper, cimbru, pastă de tomate, apă şi amestecăm. Lăsăm să se călească puţin.

Într-o tavă  pe care am uns-o cu unt adăugăm sosul şi deasupra cu o lingură adăugăm piureul, adăugăm caşcaval ras deasupra şi 2 frunze de leurdă tocate. Dăm la cuptorul încălzit circa 15 minute. Poftă bună!

Mai multe