Reţete de la cititori: Cartofi țărănești cu sos de usturoi - Tincuţa Coman
12 decembrie 2014 11:16
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente pentru 4 porții : 1kg cartofi, 4-5 linguri ulei, o linguriță de boia dulce. Pentru sos : o căpățână potrivită de usturoi, 100 ml suc de roșii, câteva frunze de busuioc sau cimbru, sare după gust.
Preparare
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem bastonașe. Îi amestecăm cu uleiul, boiaua și un praf de sare, apoi îi punem într-o tavă și îi coacem în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 45 de minute. În acest timp pregătim sosul : curățăm usturoiul și îl zdrobim, adăugăm frunzele de cimbru mărunțite fin, sare şi sucul de roșii. Amestecăm bine pănă devine un sos. Servim cartofii împreună cu sosul și mămăliguță. Este un preparat de post.