Reţete de la cititori: Ceafă de porc în crustă de nuci şi leurdă - Bianca Raluca Panazan

18 mai 2014 12:31   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 bucată de ceafă de porc, câteva frunze de leurdă, 1 mână de nuci, ulei de măsline, 50 ml vin alb, ghimbir, piper alb, condimente italieneşti pentru cuptor.

Preparare

Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele, uleiul de măsline şi vinul alb, se lasă 1 zi la marinat în frigider. Frunzele de leurdă, împreună cu nuciile se pun în robotul de bucătărie şi se mixează bine până se mărunţesc.

Se pune câteva linguri din compoziţia mixată pe o folie de aluminiu, se aşează carnea deasupra şi repetăm procedura, carnea trebuie să fie acoperită pe ambele părţi cu leurdă şi nuci.

Se închide folia, se pune într-o tavă împreună cu sosul format de la carnea marinată, puţină apă şi se dă la cuptor pentru circa 1 ora, se scoate din folie şi se dă iar la cuptor pentru încă 1 oră.

Se serveşte cu garnitură de cartofi sau de orez. Carnea nu trebuie să fie arsă, nu trebuie să fie nici în sânge, dar poate avea o culoare uşor rozalie.

Mai multe