Reţete de la cititori: Ceafă de porc şi cartofi cu rozmarin la cuptor - Andreea Pirsan
25 mai 2014 10:04
Rețete
Ultima actualizare:
Se iau câteva bucăţi de ceafă de porc cu os feliată şi 4 cartofi mai mari. Ceafa se presară pe ambele părţi cu sare mare şi piper şi se presară rozmarin uscat.
Cartofii se taie pe lungime felii mai mari şi se amestecă într-un bol cu sare, piper şi rozmarin, de preferabil să fie puţin uzi ca să se lipească rozmarinul. Într-o tavă se pun câteva linguri de ulei, se aşează bucăţile de ceafă şi pe margini şi printre acestea bucăţile de cartofi. Se adaugă un pahar cu apă şi unul cu vin. Apoi se acoperă cu folie de aluminiu, se înţeapă cu o scobitoare şi se dă la cuptor la foc potrivit.
Spre final se scoate folia şi se lasă la rumenit după preferinţe. Se serveşte cu un pahar de vin ţărănesc şi o salată verde! Poftă bună!