Reţete de la cititori: Chec aperitiv cu ciuperci – Bianca Raluca Panazan

19 ianuarie 2015 20:47   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 ouă+1 albuş de ou

  • 250 g făină
  • 3 linguri de smântână
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 conservă de ciuperci
  • 1 ceapă mică albă
  • 1 morcov
  • sare
  • ulei de măsline
  • sare/piper

Se pregăteşte umplutura: Se toacă ceapa mărunt, morcovul îl tăiem feliuţe subţiri sau cât mai mărunt, se pun la călit în ulei de măsline. După câteva minute se pun ciupercile scurse de zeamă şi tăiate cât mai mărunt. Se călesc cam 3 minute adăugându-se şi condimentele.

Ouăle se mixează bine, se adaugă smântâna şi făina amestecată cu praf de copt şi praful de sare. Într-o tavă de unică folosinţă, se pune aluatul, iar deasupra umplutura. Se dă la cuptor pentru 35 minute la 200 grade, se testează cu o scobitoare dacă este gata.

Mai multe