Rețete de la cititori: Chec aperitiv cu seminţe de chimen- Brîndușa Aluculesei
Ingrediente pentru două checuri: 10 ouă, 500 g făină de grâu, 1 lingură de seminţe de chimen kotanyi, 200 g caşcaval, 200 g şuncă presată, 200 g cârnaţi uscaţi foarte condimentaţi, 2 pliculeţe praf de copt, 500 ml iaurt, 4 linguri de ulei, 1 ardei gras roşu.
Preparare
Se pun în vasul de la mixer albuşurile cu jumătate de lingură de chimen şi le mixăm la viteza mare până se fac spumă, adăugăm apoi gălbenuşurile şi continuăm mixarea, adăugăm câte o lingură de făină amestecată cu praful de copt şi câte o lingură de iaurt peste compoziţie şi continuăm mixarea, mai spre final adăugăm uleiul şi mixăm până se obţine o pastă omogenizată foarte bine.Tăiem şunca cubuleţe mici, cârnaţii îi tăiem felii, ardeii îi tocăm în bucăţi mici şi caşcavalul îl dăm prin răzătoare.Punem în două tăvi hârtie de copt unse cu puţin ulei şi turnăm jumătate din compoziţie în cele două tăvi, apoi punem peste compoziţie în cele două tăvi jumătate din cârnaţi, ardei, şuncă şi caşcaval şi adăugăm restul de compoziţie în tăvi şi continuăm cu aşezatul ingredientelor peste compoziţie, apoi presărăm restul de seminţe de chimen. Dăm tăvile la cuptorul încălzit deja şi lăsăm la copt cel puţin o oră la foc potrivit. Oprim focul, scoatem tăvile şi lăsăm să se răcorească înainte de a felia produsul.Poftă bună!