Reţete de la cititori: Chec cu cacao şi nucă - Simona Arsene

13 ianuarie 2014 10:21   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: o cană făina (250 g), o cană zahăr, 8 ouă, 100 ml ulei, coaja de la o lămâie, 1 plic praf de copt, 50 g nuci, cacao, zahăr pudră cu aromă de vanilie, un vârf de sare.

Preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile cu un vârf de sare. După ce s-au bătut bine se adaugă gălbenuşurile şi se bat în continuare. Apoi se adaugă treptat zahărul, făina, uleiul, coaja de lămâie, praful de copt şi se amestecă în continuare.Cu compoziţia astfel rezultată, 3/4 se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi pudrată cu făină.În restul de compoziţie se pune cacao şi se adaugă peste cea din tavă, apoi se pun nucile.Se pune la cuptor, încins în prealabil la 180 grade Celsius şi se lasă să se coacă aproximativ 30 minute la foc mic.Se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahărul pudră cu aromă de vanilie.

Mai multe