Reţete de la cititori: Chec cu ciocolată - Nicoleta Pîrvuleţ
Mod de preparare: Se topeşte untul într-o crăticioară apoi se lasă să se răcorească. Ciocolata şi caisele se taie bucăţele mici.Într-un bol se amestecă toate ingredientele uscate: făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Se adaugă ciocolata mărunţită în compoziţia uscată.În alt bol se amestecă toate ingredientele „umede": laptele, untul, ouăle şi esenţa de vanilie. Compoziţia lichidă se amestecă în cea uscată şi se amestecă bine.Se toarnă aluatul în 2 forme de chec tapetate cu hârtie de copt. Deasupra se presară caisele mărunţite şi se amestecă uşor până se încorporează bine în compoziţie.Checul se dă la cuptor la temperatură medie până se rumeneşte uşor şi trece testul scobitorii. Se scoate din tavă după ce s-a răcorit puţin.Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.După ce se răcoreşte, se taie şi se savurează. Poftă bună!