Reţete de la cititori: Chec cu fructe de pădure – Elena Stănescu
Ingrediente: 4 ouă, 3 pliculeţe zahăr vanilat, fructe de pădure, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină, o linguriţă praf de copt, puţin ulei şi zahăr brun pentru uns şi tapetat forma de chec, zahăr pundră pentru ornat.
Mod de preparare:
Se pregăteşte o formă de chec ungându-se cu ulei apoi tapetându-se cu zahăr brun. Peste fructe se pune un pliculeţ de zahăr vanilat. Se pregăteşte blatul astfel: se separă albuşul de gălbenuş, se bate albuşul spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, se încorporează gălbenuşul apoi făina şi praful de copt. Compoziţia rezultată se pune în forma de chec apoi se aşează şi fructele. Se dă la cuptor până se rumeneşte frumos.
Când s-a răcit puţin se răstoarnă pe o tavă şi fructele vor veni în partea de sus a checului pentru că în timpul coacerii ele se lasă jos datorită faptului că sunt grele. Se pudrează checul cu zahăr pudră şi se serveşte.