Reţete de la cititori: Chec zebră
Adina Radu ne-a pregătit chec zebră.
Ingrediente Chec zebră
5 ouă250 gr zahăr250 gr făina4 linguri ulei2 linguriţe cacaoZahăr vanilinat100 gr miez de nucă tăiat
Mod de preparare Chec zebră
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă zahărul câte puţin şi zahărul vanilat şi se amestecă până se întăresc ca o bezea. Se adaugă uleiul şi se amestecă. Separat se bat gălbenuşurile cu un praf de sare. Peste albuşuri se încorporează amestecul de gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură pentru a se omogeniza. Se adaugă făina treptat şi se amestecă tot cu lingura. Aproximativ jumătate de compoziţie se pune în alt bol şi se amestecă cu 2 linguriţe de cacao. Se unge un vas rotund (sau o formă de cozonac) cu ulei. Se pune un strat de compoziţie albă, un strat de compoziţie cu cacao. Deasupra se pune miezul de nucă tăiat. Se dă la cuptor 45 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se scoate şi se porţionează.