Reţete de la cititori: Chec zebră - Antici Gabriela

26 ianuarie 2015 14:13   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

  • •        13 albuşuri
  • •        un praf sare
  • •        100 ml ulei
  • •        200 g făină
  • •        2 linguri cacao
  • •        230 g zahăr
  • •        1 plic praf de copt (8g)
  • •        1 plic zahăr vanilat
  • •        1 esenţă vanilie
  • •        glazură
  • •        100 g ciocolată

Mod de preparare: Albuşurile le mixăm spumă cu un praf de sare. Adăugăm zahărul şi mixăm până se topeşte. Apoi adăugăm praful de copt şi uleiul.Treptat adăugăm făina în ploaie puţin câte puţin.

Împărţim compoziţia în două, în una punem cacao şi în altă esenţa cu plicul de zahăr vanilat şi le amestecăm pe fiecare separat.

Pregătim o tavă cu inel detaşabil, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. După adăugăm în tavă 2 linguri compoziţie albă- 2 cacao şi continuăm aşa până terminăm compoziţia, dar din când în când mai mişcăm tava să se aşeze bine. Dăm la cuptor până trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm se răcească puţin în tavă şi îi adăugăm glazură din ciocolată topită pe baie de aburi. Dăm o oră la rece şi după putem servi.

Mai multe