Reţete de la cititori: Cheesecake cu căpşuni – Stoica Adina Mariana

17 iulie 2014 15:09   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 400 g biscuiţi petit beure, 100 g unt, 4 ouă, 500 g căpşuni, 300 g zahăr, coajă de lămâie, zahăr vanilat, 300 g frişcă Hulala, brânză proaspătă.

Mod preparare:

Biscuiţii se sfarmă cu un sucitor sau la rabot, untul se topeşte şi punem peste biscuiţi, frământăm bine până se înmoaie biscuiţii, pregătim o tavă cu inel detaşabil, ungem tava cu unt şi o tapetăm cu compoziţia obţinută.

Ouăle se bat cu 200 g zahăr, frişca se bate până se întăreşte, adăugăm brânza proaspătă şi punem peste ouăle bătute cu zahărul, adăugăm zahărul vanilat şi coaja de lămâie.

Compoziţia obţinută se toarnă peste biscuiţi şi se dă la cuptor, la foc mic circa 40 minute, când începe să prindă culoare, să fie aurie, atunci se scoate din cuptor şi se lasă la rece.

Detasăm inelul tăvii.

Pregătirea căpşunilor:

Căpşunile spălate, se taie în 4 şi se pun într-un vas cu 100 g zahăr, se lasă circa 30 minute, după care le punem într-un vas pe foc, până începe să se lege siropul.

Se pune peste cheesacake şi se poate tăia şi servi!Poftă bună!

Mai multe