Reţete de la cititori: Cheesecake cu dulceaţă de afine – Daniela Andrei
Pentru blat avem nevoie de: 250 g biscuiți, 150 g unt, zahăr dupa gust, 1 fiolă esenţă de rom. Pentru umplutură avem nevoie de: 40 g gelatină, zahăr după gust, 1 kg brânză proaspătă, 400 ml frişcă lichidă, esenţe de vanilie după gust, 500 ml smântână (20% grăsime), 1 borcănel cu dulceaţă de afine. Pentru topping avem nevoie de: 300 ml frişcă, esenţe după gust, 1 borcănel cu dulceaţă de afine.
Mod de preparare
Topim untul și adăugam biscuiții măcinaţi, zahărul şi esenţa de rom. Amestecăm bine şi omogemizăm compoziţia, care trebuie să fie uşor fărâmicioasă. O turnăm apoi într-o formă/tavă rotundă, cât mai uniform. Lăsăm tava la rece, pentru a se întări blatul, timp în care pregătim umplutura.
Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adaugând treptat zahărul, smântâna şi frişca mixată împreună cu esenţele după gust. Adăugăm şi dulceaţa de afine, omogenizând compoziţia. Încorporăm apoi gelatina (Punem gelatina într-un vas cu 250 ml de apă rece şi lăsăm cam 10 minute să se înmoaie. Încălzim apoi vasul uşor, pe baie de apă, amestecând continuu pentru a se dizolva în totalitate) şi amestecăm uşor. Turnăm umplutura peste blatul de biscuiți și lăsăm la rece, de preferat, peste noapte. Pentru topping, mixăm frişca împreună cu esenţele şi o adăugăm peste umplutură. O servim cu dulceaţă de afine.