Reţete de la cititori: Chiflteluţe din somn - Anişoara Ursan
9 mai 2013 7:47
Rețete
Ultima actualizare:
Preparare
1. Se scoate carnea de pe os cu un cuţit ascutit, apoi se dă de 2 ori prin maşina de tocat cu sita măruntă.Pâinea veche se înmoaie în apă rece, apoi se presează în mâini până eliminăm pe cât posibil apa.Mărarul se taie mărunt, usturoiul curăţat se zdrobeşte bine.Se amestecă carnea tocată de peşte cu toate ingredientele, apoi se sărează şi condimentează după gust.2. Cu mâinile umezite în apă rece, modelăm chifteluţe care se prăjesc în ulei încins apoi se scot pe şerveţele absorbante pentru a scăpa de surplusul de ulei. Sunt delicioase calde dar şi reci.Dacă amestecul de carne este prea moale, putem tăvăli carnea care urmează a fi modelată, prin făină.Poftă bună!