Reţete de la cititori / Ciocolată de casă - Anamaria Badia

15 noiembrie 2012 15:07   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 250 g zahăr, 250 g lapte praf, 200 g unt, 50 g cacao, 150 ml apă, 100 g mix de alune.

Mod de preparare: Puneţi apa şi zahărul la fiert. Lăsaţi pe foc mic până ce se topeşte zahărul şi se formează un sirop grosuţ. Adăugaţi untul şi amestecaţi bine până ce se topeşte şi devine semi-transparent.

Stingeţi focul şi adăugaţi laptele praf şi cacao amestecând continuu până ce obţineţi o compoziţie omogenă. Îmbrăcaţi un vas sau o tavă cu hârtie de copt ca să o puteţi scoate şi porţiona mai uşor şi turnaţi compoziţia de ciocolată.

Aşezaţi mix-ul de alune (după preferinţă) şi scufundaţi-le uşor cu o scobitoare.

Daţi la frigider până ce se întăreşte ciocolata (eu am lăsat până a doua zi dimineaţa) şi porţionaţi după preferinţă.

Mai multe