Rețete de la cititori: Ciocolată de casă în două culori – Andreea Rădulescu
Ingrediente: 100 g ciocolată neagra (bucati) 100 g ciocolată albă (bucati) 110 g unt/margarina 400 g zahar 2 pachete biscuiti (oreo) 150 ml apa 250 g lapte praf 2 sticlute esenta rom
Preparare:
Punem la fiert zaharul cu apa. Amestecam pana se dizolva zaharul si se leaga siropul. Turnam siropul in doua boluri in cantitati egale. Adaugam ciocolata neagra in primul bol si amestecam. Repetam si in al doilea bol cu ciocolata alba. Adaugam apoi 1 sticluta esenta rom, 55 g unt/margarina si 125 g lapte praf in fiecare bol si amestecam.
Intr-o caserola acoperita cu folie alimentara asezam un rand de biscuiti si turnam compozitia de ciocolata alba. Adaugam alt rand de biscuiti si turnam compozitia de ciocolata neagra. Nivelam bine cu ajutorul unei palete si dam la frigider. Dupa ce se intareste rasturnam caserola pe un platou, desprindem folia si taiem batoane.