Reţete de la cititori: Ciorbă a la grec - Paula Ion
Ingrediente: 1 piept de pui, 2 cepe, 1 morcov, 200 g smântână, 2 ouă, 2 l apă, 100 g orez, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, zeamă de lămâie, sare, leuştean.
Preparare
Punem apa la fiert cu sare, adăugăm pieptul de pui care a fost tăiat fâşii, adunăm spuma care se formează, lăsăm să fiarbă. Între timp curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt, curăţăm morcovul şi îl dăm pe răzătoarea mică. Adăugăm legumele în supă, punem orezul spălat şi scurs, lăsăm să fiarbă şi amestecăm să nu se prindă orezul.
Când s-a fiert orezul şi pieptul de pui, dăm la o parte de pe foc, lăsăm să se răcorească puţin. Batem ouăle bine şi amestecăm cu smântâna, le adăugăm amestecând repede în supă. Adăugăm usturoiul pisat şi acrim puţin cu zeamă de lămâie. Servim cu leuştean. Poftă bună!