Reţete de la cititori: Ciorbă cu aripioare de pui şi tăieţei de casă – Daniela Andrei
Ingrediente:
4 aripioare de pui
2 cepe mici
un morcov
un păstârnac
dovlecel
un cartof potrivit
câteva roşii mici
rădăcina de ţelină
un ardei gras verde/galben mic
o jumătate de ardei capia roşu
o mână cu tăieţei de casă (uscaţi)
100 ml suc de roşii
sare după gust
300 ml borş de casă (umplut cu tărâţe)
verdeţuri proaspete: leuştean, pătrunjelul
Preparare:
Fierbem aripioarele în 2 litri de apă (adunând spuma formată de fiecare dată când este necesar).
Adăugăm legumele tocate după plac şi le fierbem împreună cu aripioarele.
Sărăm după gust, acrim cu borş şi colorăm cu suc de roşii.
Fierbem până ce dă în clocot, moment în care adăugăm tăieţeii.
Oprim focul după 2-3 minute şi presărăm verdeţurile tocate mărunt.
Se serveşte caldă. Poftă bună!