Reţete de la cititori: Ciorbă de porc a la grec – Baran Diana

10 octombrie 2014 16:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

piept de porc cu os - 500 gmorcovi - 100 gţelină rădăcină - 100 gpătrunjel rădăcină - 100 gpăstârnac rădăcină - 100 gceapă - 100 gcartofi - 4-5orez - 50 gsmântână/iaurt - 100 g/200 gouă - 2 gălbenuşurimărar - 1 legăturăsare de lămâie şi sare după gust

Mod de preparare: Pentru ciorbă, carnea de porc se spală şi se porţionează. Morcovii, păstârnacul, pătrunjelul rădăcină şi ţelina se curăţă, se spală, se taie cuburi. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt. Orezul se alege de impurităţi, se spală şi se fierbe. Ouăle se spală sub jet de apă rece; se separă albuşurile de gălbenuşuri. Mărarul verde se spală şi se taie mărunt. Carnea se fierbe în circa 2 l apă cu sare şi se spumează. Se adaugă morcovi, păstârnac, pătrunjel rădăcină, ţelină, ceapă. Când carnea şi legumele sunt aproape fierte se adaugă orez, compoziţia de gălbenuşuri şi smântână (sau iaurt). Se mai fierb 5-7 minute. Deasupra se presară mărar, pătrunjel, sare de lămâie şi se mai fierb 5 minute.

Mai multe