Reţete de la cititori: Ciuperci cu piept de pui la cuptor – Claudia Hossu
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete, 2 piepţi de pui, 1 ardei roşu, condimente pentru pui; chimen; piper; usturoi granule, ulei 2 linguri, mărar 1 legătură, bulion 6 linguri; pătrunjel, 1ceapă, sucul de la o lămâie, 200 g caşcaval.
Mod de preparare: Se iau ciupercile, se curăţă şi se spală bine, se pun în strecurătoare să se scurgă de apa. Se dau cu suc de lămâie să nu se înnegrească.Piepţii de pui se spală bine, se taie mărunt, se pun într-un castron, se pune piper, praf de usturoi şi condimente de pui.Se curăţă ceapa şi ardeiul, se spală, se taie mărunt, se amestecă cu codiţele ciupercilor, se pun 2 linguri de ulei în tigaie apoi se pune ceapa şi ardeiul şi codiţele de la ciuperci, se căleşte 10 minute apoi se pune puiul şi 2 ceşcuţe de apă caldă. Se pun 2 linguri de bulion, se fierbe 20 de minute, se pune chimen, condimente de pui, piper după gust şi mărar proaspăt tocat, apoi se umple fiecare ciupercă cu amestecul de pui.Se dă drumul la cuptor la 180 de grade. Se pun ciupercile în tavă, se face un sos cu 4 linguri de bulion, 2 linguriţe de concentrat de pui şi usturoi şi 2 căni de apă caldă. Se ţin ciupercile 25 de minute în cuptor. La final punem 200 de grame de caşcaval ras se pune pe fiecare ciupercă, se mai lasă 10 -15 minute la cuptor.
Se servesc calde şi se ornează cu pătrunjel.