Reţete de la cititori: Clătite cu brânză de vaci şi afine – Bianca Raluca Panazan

6 august 2015 17:00   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente 

•  făină

•  lapte cât cuprinde

•  1 ou+1 albuş

•  5 plicuri de green sugar

•  esenţă de vanilie

•  esenţă de lămâie

•  esenţă de rom

Pentru umplutură:

•           1 cutie brânză de vaci

•           afine (congelate)

•           2 plicuri de green sugar

Pentru sosul de afine:

•           2 linguri de afine cu zeamă

•           1 plic de green sugar

Mod de preparare

Făina se pune într-un bol înalt, în mijloc se pune oul şi albusul şi zahărul. Se amestecă cu un tel, se adaugă laptele până se subţiază compoziţia, adăugăm şi esenţele şi un strop de ulei. Punem o tigaie la încins, o ungem cu puţin ulei,adăugăm câte un polonic din compoziţia de clătite şi lăsăm să se prăjească pe ambele părţi. Afinele se lasă să se dezgheţe. Când am terminat cu clătitele le dăm deoparte şi pregătim brânză de vaci,cu zahărul şi 3 linguri de afine şi se amestecă bine. Restul de afine rămase se pun într-un ibric,împreună cu zeamă lăsată,1 plic de green sugar ,până se îngroaşă puţin. Umplem clătitele cu compoziţia de brânză, iar deasupra punem siropul de afine.

Mai multe