Reţete de la cititori: Clătite cu umplutură dublă

7 iunie 2018 14:05   Rețete
Ultima actualizare:

Ermina Vlăsceanu ne învaţă cum să gătim o reţetă delicioasă de clătite cu umplutură dublă.

Ingrediente Clătite cu umplutură dublă:

6 ouă , 6 linguri cu zahăr, 6 linguri cu ulei, 6 linguri cu bere, 300 ml lapte fiert şi răcit, 300 ml apă minerală, esenţă de vanilie, făină cât este necesară pentru o compoziţia moale care să se întindă uşor în tigaie.

Mod de preparare Clătite cu umplutură dublă:

Se freacă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul, berea şi esenţa. Laptele se amestecă cu apă minerală şi se adaugă în compoziţie alternând cu făina proaspăt cernută. Se lasă la frigider cca 30 minute.

Se încinge tigaia şi se unge cu ulei. Se ia cu polonicul din compoziţie şi se toarnă în tigaie. Clătita se coace pe ambele părţi, apoi se repetă operaţiunea până când se termină compoziţia.

Se ia o clătită şi se unge cu gem, se pune o altă clătită peste ea şi se rade brânză apoi se rulează.

Mai multe