Reţete de la cititori: Compot de prune fără fierbere - Aluculesei Brînduşa

19 ianuarie 2015 12:45   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente :

  • - prune
  • - zahăr
  • - aspirină

Mod de preparare: Se spală prunele şi se pun în borcane, cam 50 % din capacitatea borcanului. Eu am făcut anul aceasta compot de prune în borcane de 5 kg. Turnăm apă peste prune să vedem cam câtă apă încape în borcan, apoi turnam apă din borcan într-o oală pe care o vom pune la fiert şi mai adăugăm o cană de circa jumătate de litru de apă pentru un borcan de 5 l. Adăugăm zahărul şi lăsăm să clocotească aproximativ cinci minute după ce începe să fiarbă, apoi oprim focul. Adăugăm peste prunele din borcan trei aspirine şi turnăm siropul peste prune. Închidem ermetic borcanul şi îl punem sub paturi să se răcorească. Este bine să îl lăsăm acolo chiar şi 2 zile. Când turnaţi siropul clocotit peste prune este bine să aşezaţi borcanele pe chiuvetă, aşa borcanele nu se vor sparge de la temperatura înaltă. Poftă bună!

Mai multe