Reţete de la cititori: Cornuleţe în două culori - Florentina Hij

10 aprilie 2013 7:53   Rețete
Ultima actualizare:

PreparareDrojdia se dizolvă în două linguri de apă călduţă şi o linguriţă de zahăr. Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă treptat uleiul, apoi laptele călduţ şi drojdia dizolvată. Se pune şi puţină făină şi se frământă un aluat. Se împarte aluatul în două şi într-o parte se încorporează cacaoa topită într-o lingură de apă. Se lasă compoziţia la crescut la loc călduţ, apoi se ia câte o jumătate din fiecare aluat şi se întind două foi subţiri, care se suprapun, se mai întinde puţin, se taie triunghiuri, se pun bucăţele de rahat sau gem pe mijloc şi se rulează cornuleţe. La fel se procedează cu celelalte două jumătăţi de aluat. Se aşază în tava unsă cu puţin ulei şi se dau la cuptor 25 de minute. Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul. Cornuleţele calde se trec rapid prin siropul cald, în acest fel ele rămân moi. Se pot tăvăli şi prin nucă de cocos.

Mai multe